Beste parasolvoet in 2024
- Auteur: Kurt Bijl /
- Laatste update: February 20, 2021 /
- Hoe doen we onze research ?
Het is vast geen verrassing voor je dat een parasol kan helpen tegen felle zon op de heetste dagen. Een parasol kan echter ook veel wind vangen. Het is dus belangrijk dat hij goed stevig staat zodat je er niet achteraan hoeft te rennen. Daarvoor gebruik je een parasolvoet. Dit handige hulpmiddel zorgt ervoor dat de parasol goed op zijn plek blijft staan, zelfs op de meest winderige dagen. Er zijn echter een heleboel soorten voeten om uit te kiezen en ze werken allemaal net iets anders. Benieuwd welke het beste bij jouw situatie past? Of wil je weten hoe effectief zo’n voet nu echt is? Dat en meer ontdek je in deze uitvoerige koopgids.
Wil je een parasol op een vaste plek in de tuin zetten? Dat kan met een ingraafbare parasolvoet. Deze parasolvoet van het merk Platinum kun je in de tuin ingraven. Het neutraal gekleurde materiaal met zwart zorgt ervoor dat de voet bijna niet opvalt wanneer deze eenmaal onder de grond zit. Een voet die is ingegraven, is bovendien uitermate stevig. Deze is dus ook geschikt voor grotere zweefparasols op bijvoorbeeld terrassen. Beton storten is niet nodig om deze voet goed vast te zetten. Het voordeel van dit model is dat de voet verder geen ruimte in beslag neemt op je terras of in je tuin.
Deze parasolvoet van het merk Madison heeft een gewicht van 50 kilogram. Dankzij de wieltjes aan de zijkant en de handige hendel kun je de voet gemakkelijk verplaatsen. De voet is in antraciet uitgevoerd en gemaakt van graniet. Daardoor is dit model wel aan de dure kant: het is graniet en er zit twee jaar garantie op. De parasolvoet is vierkant en is geschikt voor een parasolstok van 50 millimeter in de diameter. De voet is dankzij de garantie en het materiaal bovendien een duurzame keuze met een uniek design. De handleiding van dit product is helaas wel volledig in het Engels geschreven.
Deze vulbare parasolvoet is gemaakt van kunststof en bestaat uit vier tegels in de vorm van driehoeken. De vierdelige voet moet je thuis nog zelf in elkaar zetten wanneer deze wordt geleverd. Onderhoud is niet nodig dankzij het stevige materiaal. Je vult de voet zelf met grind, zand of een ander zwaar materiaal. Vullen met water is om veiligheidsredenen niet aan te raden bij dit model. Elke tegel in de voet is goed voor 20 kilogram maximaal, waarmee het totale gewicht op 80 kilogram komt. Deze voet is geschikt voor vrijwel alle zweefparasols met kruisvoet. De fabrikant raadt aan om dit object te vullen met nat zand of stenen en kiezels.
Deze parasolvoet van graniet heeft een strak design en is in totaal 50 kilogram in gewicht. Er zitten wieltjes onder waardoor verplaatsen makkelijker wordt. Er zit tevens een hendel aan om het rollen makkelijker te maken. Er zit een rem op de wieltjes om de voet op z’n plek te laten staan. De diameter van de parasolstok moet voor deze voet op 48 millimeter zitten. Dit is de meest gangbare maat en daardoor is deze voet geschikt voor vrijwel alle parasols. Deze voet is tevens geschikt voor een parasol met een diameter van maximaal 400 centimeter. Een zwaardere voet is echter altijd beter dan een lichte, dus ook kleinere parasols staan in deze houder stevig.
Deze parasolvoet van het merk Helcosol is stevig, degelijk en simpel in ontwerp. De kleur is antraciet en de voet is gemaakt van een stevig soort kunststof. Het is een vulbare voet en gevuld met zand is deze maximaal 70 kilogram in gewicht. Er zit een dubbele buis in voor extra stevigheid. Daarmee is deze voet bij uitstek geschikt voor de grotere parasols op de markt. De buis is verstelbaar waardoor deze geschikt is voor stokken van 28 tot en met 62 millimeter. Het model is echter aan de dure kant maar is dan ook zeer stevig ontworpen.
Zoals je nu weet, zijn er nog best een aantal soorten parasolvoeten om uit te kiezen. Dit handige object wordt met name gebruikt als de parasol niet in de grond gezet kan worden of wanneer dit niet stevig genoeg is. Een parasolvoet kan namelijk behoorlijk zwaar en dus betrouwbaar zijn als het gaat om het vasthouden van parasols. Bedenk wel vooraf of je de voet veel wil verplaatsen want als dat het geval is kun je het beste kiezen voor een vulbare versie. Deze kun je zelf vullen en is lichter dan de verzwaarde voet van steen, metaal of graniet.
Wanneer je de houder gaat uitzoeken, is het bovendien verstandig om rekening te houden met de dikte van de stok die erin moet komen te staan. Deze is vaak universeel op 38, 32 of 48 millimeter maar dit is niet altijd het geval. De voet opbergen kun je in de winter het beste binnen doen, tenzij je een versie van steen of graniet hebt gekozen. Deze kunnen goed tegen een stootje. Zorg daarnaast dat je de voet op de juiste manier gebruikt om ongelukken te voorkomen. Nu heb je alle belangrijke informatie om lekker uit de zon te zitten komende zomer!
Wat vinden onze lezers van dit artikel over parasolvoeten
5 sterren rating gebaseerd op 94 reviews.